Tips & informatie

Informatie over banken

Het ontstaan van de achterstand. Het bedrag dat u maandelijks voor uw hypotheek betaalt, wordt altijd achteraf aan u in rekening gebracht. In de meeste gevallen gebeurt dat via automatische incasso. Dat betekent dat u uw hypotheekverstrekker toestemming hebt gegeven om de maandelijkse termijnen van uw rekening af te schrijven. Toen u uw hypotheek afsloot, is overeengekomen dat uw maandelijkse termijn altijd op tijd betaald zou worden. Er wordt op een vast moment in de maand geïncasseerd. Welk moment dat is, hangt af van uw hypotheekverstrekker.

De laatste werkdag van de maand

Directbank Vastgoed Hypotheken Florius MoneYou Reaal Levensverzekeringen Triodos Bank Westland Utrecht Bank

Voorlaatste werkdag van de maand

Acier Financieringen Conservatrix DBV Finance Domivest Eurolife Finance Gemeente den Haag Groene Hart Hypotheken Lloyds Bank Roparco Tulp BunQ Tulp Hypotheken Tulp Riant Hypotheken Univé Venn Hypotheken

Voldoende saldo op uw rekening

Tot voor kort deden een aantal banken meerdere pogingen om de maandtermijn te incasseren. Een aantal banken is hier onlangs mee gestopt, wellicht ook uw bank. Hierdoor kan het zijn dat uw automatische incasso niet is geslaagd, terwijl dat vroeger wel zo was. Er wordt één keer geprobeerd om het bedrag bij u af te schrijven. Wij raden u daarom aan om minimaal één dag voor de incassodatum te zorgen voor voldoende saldo op uw rekening.

Rekening nummers